Menneskesal
Menneskesal

A permanent achitectonic piece at Blågårdens library with walls, floor, cieling, light, stools, reshapeable tables and readingcabinets. The piece unites the very diverse group of the libraries users  in new activities.

 

Menneskesal er en permanent totalinstallation, der bringer bibliotekets mange forskellige brugere sammen på kryds og tværs, i den mangfoldighed af aktiviteter de ønsker at bruge det til.

I 2019 byggede jeg Menneskemøbel til Blågårdens Bibliotek. Det er et reolmøbel bygget i krydsfinér og indfarvet med mange nuancer af rødlig oliebejdse. Møblet kan foldes ind og ud og bliver brugt til at udstille bibliotekets ambitiøse poesisamling. Menneskemøbel har dannet udgangspunkt for en litterær performance og bruger-bruger anbefalinger. Både bibliotekets personale og brugere er utroligt glade for værket, der er en lille forløber for Menneskesal. Det er rummet for faglitteratur, der skal transformeres til Menneskesal.

Menneskesal inddrager hele rummet med loft, gulv, trappe, vægge og belysning. Værket rummer reoler, siddemiljøer og er fabulerende og poetisk i sit udtryk, samtidig med, at det både er funktionelt og empatisk. Det er bygget af birkefinér og malet med oliebejdse i en nøje samstemt farveskala af varme rødlige nuancer, der leder tankerne hen på menneskelig imødekommenhed. Det er et værk, der ikke er stationært i sin form, men som kan ændres, foldes ud og ind, åbnes og lukkes, flyttes rundt og omformes efter behov og lyst. Skalamæssigt leder Menneskesal tankerne hen på menneskets dimensioner. Vægge og lofter er malet med limfarve og har relieffer af rødbejdset birkefinér. Belysningen er tilpasset og integreret i værket, dels som loftsbelysning med lamper bygget af birkefinér, dels indbygget i vægge, reoler og siddemiljøer.